A Zeneakadémián lép fel a híres hegedőművész

Forrás: Pixabay / Készítette: Niek Verlaan -
Zeneakadémia koncert David Grimal hegedűművész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mozart öt hegedűversenye hangzik el David Grimal hegedűművész és az Anima Musicae Kamarazenekar előadásában február 21-én a budapesti Zeneakadémián.

Az esten Wolfgang Amadeus Mozart 1.(B-dúr), 2.(D-dúr) hegedűverseny, 3.(G-dúr) hegedűverseny, 4.(D-dúr) és 5.(A-dúr) hegedűversenye hangzik el.

A kép illusztráció Forrás: Pixabay / Készítette: Niek Verlaan

A komponista életművében különleges helyet foglalnak el e kevesebb mint egy év leforgása alatt született remekművek. Felépítésükben szorosan kapcsolódnak egymáshoz, ám Mozart zsenialitásának köszönhetően a karakterek, színek, hangulatok ezernyi árnyalatát tükrözik, a virtuozitáson messze túlmutatva a kamarazenélés csúcsai, a hegedűre írott versenyművek egyedülálló fejezetét képezik - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az Anima Musicae Kamarazenekar 2010 februárjában alakult a Zeneakadémia hallgatóiból. A versenyművek szólistája David Grimal hegedűművész, aki elkötelezett kamarazenész, a nemzetközi klasszikus zenei élet sodró lendületű egyénisége, szólistaként a legnevesebb zenekarok - Orchestre de Paris, Orchestre Philharmonique de Radio France, Chamber Orchestra of Europe, Berliner Symphoniker - vendége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.