Rövidebb nyitvatartást szeretnének a kereskedelemben

Forrás: Shutterstock -
nyitvatartás kereskedelem Coop koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több kereskedő támogatná a rövidített nyitvatartást, és az alkalmazottak érdekében fokozott védelmi intézkedések bevezetését.

Egészségvédelmi akciótervet dolgozott ki a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete, mert a koronavírus csoportos fertőzéseinek elérkeztével a bolti munkavállalók különösen ki vannak téve a járványveszélynek, ezért szükséges lehet a vásárlási körülmények szigorítása.- írja a Magyar Nemzet.

Az élelmiszer-ellátásban nap mint nap dolgozó munkavállalók egészségvédelmét és pénzügyi biztonságát erősítő, azonnali intézkedéseket tart szükségesnek a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete a láncoknál, ahol hetek óta megfeszített tempóban zajlik a lakosság kiszolgálása.

A koronavírus csoportos fertőzéseinek elérkeztével a bolti munkavállalók különösen ki vannak téve a járványveszélynek Forrás: Shutterstock

Bubenkó Csaba elnök elmondta: a csoportos fertőzések időszakában mind többen maradnak otthon, legfeljebb vásárolni mennek el, vagyis számukra idővel szinte egyedül a bolti dolgozók jelentik majd a külvilággal való kapcsolatot.

Az elnök elmondása alapján több nagy lánc nyíltan vállalja, hogy lemond a nyeresége egy részéről a biztonság érdekében, például az Aldi diszkontokban és több vidéki Coop üzletben már rövidebb a nyitvatartás, ami szerinte példamutató felelősségvállalásra utal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.