Majmok lopták el koronavírusos betegek vérmintáit Indiában

Forrás: Shutterstock -
vérminta koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy csapat majom támadt egy egészségügyi dolgozóra és elragadta tőle négy koronavírusos beteg vérmintáit - közölték az indiai hatóságok pénteken. A támadás a héten történt, amikor egy labortechnikus az Uttar Prades állambeli Mirát városának állami orvosi egyetemén, a campuson ment keresztül.
Illusztráció. Forrás: Shutterstock


Nem tudni, a majmok ki is öntötték-e a mintákat, de a környéken élők tartanak a kórokozó továbbterjedésétől, ha a majmok a lakóövezetbe viszik a vért.
Garg szerint nem világos, hogy a majmokat megfertőzheti-e a pozitív vérminta, "erre nincs bizonyíték".
A vírus valószínűleg állatokról terjedt át az emberre a kínai Vuhan városának egy vadhúspiacán tavaly év végén. Indiában eddig 167 442 fertőzöttet regisztráltak, 4797-en haltak bele a koronavírus okozta Covid-19 betegségbe.
A majmok egyre gyakrabban jelennek meg emberi településeken Indiában, zűrzavart okoznak, emberekre is támadnak. Környezetvédők szerint természetes élőhelyük elpusztítása a fő oka, hogy falvakba és városokba tévednek élelem után kutatva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.