Épp, hogy szabadlábra helyezték az ötszörös gyilkost, máris felgyújtott egy 17 éves lányt

Románia gyilkos felgyújtás szabadláb megölés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Épp, hogy feltételesen szabadlábra helyeztek egy ötszörös gyilkost, újra ölni próbált.

Szabadlábra helyezték a 45 éves ötszörös gyilkost, Ion Turnagiut, aki nem sokkal később újra ölni próbált. A férfi berontott egy 17 éves lány lakásába, letöntötte gyúlékony anyaggal, és felgyújtotta. A fiatal lány életveszélyesen megsérült.

Iont még 1994-ben ítélték életfogytiglanra ötszörös emberölés miatt, azonban tavaly jó magaviselet miatt feltételesen szabadon engedték.

Úgy tudni, a megsérült lány korábban már feljelentést tett a férfi ellen, nemi erőszak vádjával. A román igazságügyi miniszter a történtek után menesztette a szörényvári börtön vezetőségét.

A Legfelsőbb Bírói Tanács tagja, Cristi Danilet szerint ebből a történetből is az látszik, hogy sokszor a bűnözők jogait védik: állítólag senki se tudta a férfiről, hogy már öt embert megölt korábban. Cristi azt is hozzátette, hogy nagyon meg kellene vizsgálni, hogy kit engednek feltételes szabadlábra, és szerinte szükség lenne a törvények módosítására is - írja a 24.hu.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.