Charlize Theron szüleinek vitája gyilkosságba torkollott

Forrás: Getty Images/Frazer Harrison -
Oscar-díj gyilkosság balett-táncosnő Dél-Afrika Playboy Tom Hanks Daryl Hannah Charlize Theron Hollywood Los Angeles magazin évforduló érdekességek Borat: Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyerekkorát egy tragédia árnyékolta be, egy banki balhé révén fedezték fel, élete első szerepe három másodpercig tartott, a legfurcsább sérülését pedig nevetés miatt szerezte. Ezekről, és sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a 45. születésnapját ünneplő Charlize Theron kapcsán.

1.

Dél-Afrikában született, az ősei között pedig holland búrok, francia hugenották és németek is találhatóak.

2.

A keresztnevét az édesapja, Charlie Theron után kapta. A vezetékneve francia-okcitán eredetű.

3.

A Dél-Afrika függetlenségéért vívott búr háborúk egyik hőse, Danie Theron leszármazottja.

Danie Theron Forrás: Wikipedia, goldiproductions.com

4.

Egy farmon nevelkedett, és a gyerekkorát beárnyékolta egy szörnyű tragédia. Az alkoholista, bántalmazó apját egy különösen súlyos incidens során önvédelemből lelőtte az anyja, ennek pedig Charlize is tanúja volt.

5.

Gyerekkorában gyakran szenvedett sárgaságban, az erre kapott antibiotikumok pedig tönkretették a tejfogait, így ki kellett húzni őket.

6.

Eredetileg balett-táncosnak készült, és ígéretes pályafutás előtt is állt, New Yorkban a Joffrey Ballet szerződtette, egy térdsérülés azonban véget vetett a táncos karrierjének.

7.

Az anyanyelve az afrikaans, és nem is beszélt igazán jól angolul addig, míg az Egyesült Államokba nem költözött. Itt leginkább szappanoperák nézésével tökéletesítette a nyelvtudását.

Charlize anyanyelve az afrikaans, és nem is beszélt igazán jól angolul addig, míg az Egyesült Államokba nem költözött Forrás: Getty Images

8.

Egy banki balhé során fedezték fel. Ekkor már egy ideje sikertelenül próbálkozott Hollywoodban, és csak az édesanyja által küldött csekkek segítségével tudott megélni. Egy alkalommal azonban adminisztrációs kekeckedés miatt nem akarták beváltani a csekkjét a bankban, ő pedig frusztráltságában elkezdett kiabálni az ügyintézővel. A sorban mögötte álló ügyfél épp egy hollywoodi ügynök volt, akinek annyira megtetszett az „alakítása", hogy rögtön odaadta neki a névjegykártyáját, és gyümölcsöző szakmai együttműködés vette kezdetét.

9.

Élete első filmszerepét A kukorica gyermekei 3. című olcsó horrorban játszotta. Három másodpercig tartott, és szövege sem volt.

10.

1999 májusában a Playboy címlapján szerepelt, a magazinban pedig olyan meztelen képeket közöltek le róla, amik évekkel korábban, még ismeretlen modellként készültek róla. Beperelte a magazint, amiért az engedélye nélkül közölték a képeket, de nem nyert.

11.

Számtalanszor választották be a világ legszebb női közé, élete legnagyobb sikerét mégis csúnyaként aratta. A rém című filmben meghízva, elcsúfítva játszotta el a sorozatgyilkos Aileen Wuornost, ezért pedig Oscar-díjjal jutalmazta őt a szakma.

Charlize Theron átalakulása - Aileen Wuornost alakította A rém című filmben Forrás: AFP, Boredpanda

12.

A kedvenc színésze és férfiideálja Tom Hanks. Ez összefüggésben áll azzal, hogy életében először a Csobbanás című filmet látta moziban, és már akkor belezúgott a főszereplő Tom Hanks-be, Daryl Hannah-ra pedig rettenetesen féltékeny volt.

13.

Egy ideje amerikai állampolgársággal is rendelkezik, és Los Angeles az otthona. Az édesanyja kétpercnyi távolságra lakik tőle, de nem csak ez fejezi ki a szoros kapcsolatukat, hanem a közös, halat ábrázoló tetoválásaik is.

Charlize Theron édesanyjával, Gerda Maritz-cal Forrás: Getty Images/ WireImage/Kevin Mazur

14.

Kényszerbetegségben szenved, és ha új helyen száll meg, addig képtelen az elalvásra, amíg nem nézi át tüzetesen az összes szekrényt, gardróbot és fiókot.

15.

Élete legfurcsább sérülését úgy szerezte, hogy a Borat – Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika című vígjáték vetítésén a nagy nevetéstől beállt a nyaka. Végig se tudta nézni a filmet a fájdalomtól, és kórházba kellett vinni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.