Még napokig kitart a strandidő: folytatódik az országos hőség

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
augusztus időjárás hőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kánikula szerelmeseinek most tényleg nincs okuk panaszra, napok óta forróság van és egy ideig még az is marad. Egy-egy frissítő zápor azonban előfordulhat, de tartósan azok sem hűtik majd le a levegőt. 

Vasárnap


Sok napsütésre, kiváló strandidőre számíthatunk. Délután ugyan megnövekszik a gomolyfelhőzet, inkább csak estefelé néhol fordul elő frissítő zápor, vagy zivatar. Az északkeleti szél megélénkül. Országos hőség lesz 30-34°C közötti maximumokkal.


Hétfő


Folytatódik a rekkenő hőség, a napos nyári idő. Ismét főleg estefelé alakulhat ki elvétve zápor, zivatar. 31-32°C körüli értékeket mérhetünk délután.


Kedd


Nyugaton már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és a Dunántúlon délután több helyen várható zápor, zivatar. Néhol jégeső is valószínű. Egyébként marad a 31°C körüli kánikula.


Szerda, csütörtök


Szinte zavartalan napsütésre van kilátás, csapadék nem várható. Pár fokkal frissebb lesz az idő, de még így is 30 fok körül alakulnak a csúcsértékek - olvasható a Köpönyegen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.