Időjárás: Veszélyjelzés van érvényben Kedd estig

Forrás: Shutterstock -
időjárás veszélyjelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
50 mm-t meghaladó csapadék, 80-90 km/h körüli szél várható.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2020.08.18. kedd éjfélig

A délutáni órákban a Dunántúl északi része fölé egy zivataros csapadékrendszer érkezett.

Az Észak-Dunántúlon a láncba szerveződő zivatarokat jellemzően 20-30 mm, több helyen 50 mm-t meghaladó csapadék, 60-70, néhol 80-90 km/h körüli szél és jégeső kísérheti.

időjárás Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálgat

Kelet felé tovább fejlődve várhatóan északon vonulhat végig a zivatarzóna, de az esti órákban a Dunántúl középső és déli részén, valamint a középső országrészben is kialakulhatnak intenzív zivatarok. Az esti, éjszakai órákban a zivatarok tovább haladnak az Alföld és az Északi-középhegység területe felé. Ekkor a zivatarokat felhőszakadás, 60-70 km/h-s széllökések és kisméretű jég kísérheti.

Kedden a reggeli, délelőtti órákban az Alföldön az éjszakai zivatarok lecsengése várható, majd napközben elsősorban a Dél-Dunántúlon illetve a Duna vonalától keletre, kisebb eséllyel a Dunántúl északi felén is lehet zivatarok kialakulására számítani, melyeket felhőszakadás, 60-70 km/h-s széllökések és kisméretű jég kísérhet - írja a met.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.