Több megyére is figyelmeztetést adtak ki az időjárás miatt: erre számíthatunk

időjárás köd figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő napokban sem látjuk sokat a napot: a sűrű köd miatt figyelmeztetést is adtak ki. 

Reggel az Alföldön, Északi-középhegységben, a Dunántúl déli felén több helyen várható sűrű köd. Reggel nyugaton, északnyugaton gyorsan, míg illetve napközben általában az országban lassan javulnak a látási viszonyok. Főként Északi-Magyarországon maradhat meg tartósabban a köd.

Északnyugaton (Kisalföldön, Alpokalján) a legerősebb lökések megközelíthetik a 60 km/h-t. Késő este a Zemplén, Bodrogköz térségében is 60 km/h köré erősödhet a szél - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ködös időre számíthatunk - Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Csütörtök

Hajnalban még többfelé, majd egyre inkább már csak a déli és a középső tájakon alakul ki eső, zápor. Északnyugat és északkelet felől csökken a felhőzet. Az északi, északnyugati szél sokfelé megélénkül, ÉNy-on és ÉK-en megerősödik. A hőmérséklet délután 11 fok körül alakul.

Péntek

A hajnali párásság megszűnése után többórás napsütés várható. Eső nem lesz. Reggel 0-5, délután 7-12°C valószínű. Talajmenti fagy sokfelé lesz!

Szombat

Változóan felhős időre számíthatunk. Főleg az ország középső tájain lehet tartós a rétegfelhőzet. Csapadék nem lesz, a délkeleti szél gyenge marad. 11-12°C körül alakul a csúcsérték.

Vasárnap

Az ország nagy részén már tartósan párás, rétegfelhős idő várható. Kisebb szitálás előfordulhat. Reggel 0-5, délután 7-12 fok valószínű.

Hétfő

Erősen felhős, párás, néhol egész nap ködös idő ígérkezik. Szitálás, ködszitálás kialakulhat. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.