Ilyen idő lesz karácsonykor - Erre senki nem számított

Forrás: Shutterstock -
időjárás időjárás előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahhoz már kezdünk hozzászokni, hogy karácsonykor sok éve nem láthatunk havat. De a mostani időjárás előrejelzés még ehhez képest is meglepő. 

Szenteste napja

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég; és a déli óráktól északnyugat felől egyre többfelé várható kiadós eső. Eleinte a délnyugati, majd az északnyugati szél erősödik meg. 6 és 13 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Karácsony első napja

Eleinte az ország déli, délnyugati tájain még többfelé lehet csapadék; majd észak felől csökken a felhőzet, előbukkan nap. Délután a Tisza vonalában - egy összeáramlás mentén - záporok, havas eső záporok alakulnak ki. 3 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet. Viharossá fokozódik az ÉNy-i szél.

Forrás: Shutterstock

Karácsony második napja

Tovább csökken a felhőzet, többórás napsütésre van kilátás. Esetleg futó hózápor fordul elő. Az északi, északnyugati szél néhol továbbra is viharos lesz. 1 és 6°C között valószínű a maximum - írja a köpönyeg.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.