Meghalt a magyar színésznő, öt hét alatt győzte le a koronavírus

Forrás: Shutterstock -
színésznő Körtvélyessy Zsolt Egerszegi Judit Körtvélyessy Kinga koronavírus cukorbeteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Körtvélyessy Zsolt felelesége, Egerszegi Judit 67 éves korában hunyt el koronavírusban. A színésznő 45 évig volt Körtvélyessy felesége, saját karrierjét egy idő után feladta, hogy a lánya, Kinga mellett legyen és támogatni tudja országosan ismert férjét. Korábban Szolnokon, Békéscsabán és Miskolcon volt társulati tag, több Jancsó-filmben is szerepelt. Judit mindennél jobban vágyott egy unokára, sajnos nem tölöhetett sok időt a kis Lilivel, L.L. Junior és Körvélyessy Kinga kislányával, aki szeptember 17-én született.

"Mindennél jobban szeretett volna nagymama lenni. Az élet sajnos olyan kegyetlen volt hozzá, hogy mindössze kétszer ölelhette magához a kis Lilit. A koronavírus miatt nem tudtunk többet találkozni a lányomékkal, aztán jött a betegség is. Judit cukorbeteg volt, vizesedéssel került kórházba, de aztán koronavírus-pozitív lett, ezért átszállították a Szent László Kórházba. Ott rohamosan romlani kezdett az állapota, lélegeztetőgépre került, levették arról, aztán megint vissza... így ment ez két-három hétig. Végül öt hét alatt elment az én Juditom" - mondta a Borsnak Körtvélyessy Zsolt, aki jelenleg L.L. Junioréknál van, magukhoz költöztették. "Mi Judittal nagyon szoros kapcsolatban voltunk, 45 éve éltünk nagyon jó házasságban – folytatta a színész – Szolnokon ismerkedtünk meg, és az első találkozásunk után többé el sem váltunk egymástól. Judit nagybetűs ember volt, nagyon tehetséges színész, önfeláldozó feleség és anya. Ő volt a mindenem. Az anyám, a kritikusom, a barátom, a szerelmem. Most a lányoméknál vagyok, a kis Lilike a vigaszom, nem tudom még elképzelni, mi lesz velem a jövőben... hogy lesz minden."

A színész azt tervezi, hogy kiadja felesége emlékiratait, Judit ugyanis remekül írt.

L.L. Junior így emlékezett meg anyósáról:
"Az anyósom a világ legjobb embere volt. Kedves, empatikus és nagyon tehetséges. Fantasztikusan játszott és írt, és úgy tudott mesélni, mint senki. Minden sztorija felért egy mozifilmmel, olyan színesen tudta cifrázni a történeteket, ha lement a boltba és arról mesélt, azt is tátott szájjal hallgatta mindenki. A cinkosom volt. Ha Kingával valamin összekaptunk, ő sokszor állt ki mellettem, mert tudta, hogy mennyire szeretem a lányát."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.