filmajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Oscar-esélyes és magyar vonatkozású kamaradráma, londoni-karibi életek a hetvenes évekből,egy spanyol kórház mindennapjai a járvány idején, fekete humorú thriller Tyrion Lannisterrel ésegy kultesélyes anya-lánya sorozat. Mutatjuk a legígéretesebb februári premiereket!

Malcolm és Marie (Malcolm & Marie)

Hazai netes premier: 02.05. (Netflix)
Már most az Oscar-díj egyik esélyeseként emlegetik Sam Levinson kamaradrámáját a szaksajtóban, ami annál is örömtelibb hír, mert magyar operatőr dolgozott rajta: az a Rév Marcell, akivel a rendező az Euphoria című sorozatot is közösen készítette. A Malcolm és Marie egy filmpremier utáni éjszakán játszódik, amikor a rendező és a barátnőjének kapcsolata próbára tétetik.

Kis fejsze (Small Axe)


Hazai tévés premier: 02.05. (HBO)
Miniszéria, tévéfilm-sorozat, vagy neten vetített játékfilmek pentalógiája? Manapság már teljesen elmosódnak a határok, és kezdik értelmét is veszteni az ilyesfajta korábbi kategóriák. Ami biztos: az Oscar-díjas Steve McQueen (A szégyentelen, 12 év rabszolgaság, Nyughatatlan özvegyek) öt különleges filmet rendezett, amelyek mindegyike a Londonban élő karibi bevándorlók körében játszódik 1969 és 1982 között.

Életjelek. Egy igazi emberi történet (Vitals)


Hazai netes premier: 02.07. (HBO GO)
Hazai tévés premier: 02.11. (HBO)
Ez a megrázó dokumentumsorozat a spanyolországi Sabadell város kórházának életébe nyújt bepillantást a koronavírusjárvány legkritikusabb hónapjainak eseményei közepette. A betegek, az orvosok, az ápolók és a családok szemszögéből is bemutatja, kinek milyen hatással volt az életére a fertőzés. Mindezt első kézből, valós történetekkel és sorsokkal egy átlagos spanyol kórházból.

Fontos vagy nekem (I Care a Lot)


Hazai netes premier: 02.19. (Netflix)
Rosamund Pike (Holtodiglan, Peter Dinklage (Trónok harca) és a kétszeres Oscar-díjas Dianne West (Hannah és nővérei, Lövések a Broadway-n) is felvonul ebben a fekete humorú thrillerben, melynek tisztességtelen főszereplőnője abból él, hogy a rábízott idős embereket kiforgatja a vagyonukból. Egy nap azonban méltó ellenfelére akad.

Ginny és Georgia 1. évad (Ginny & Georgia)


Hazai netes premier: 02.24. (Netflix)

Akár új kultsorozat is lehet belőle, és nem véletlenül emlegetik a főszereplői a Szívek szállodáját már az előzetesben is, hisz itt is egy pergő párbeszédekben lubickoló anya-lánya kapcsolat áll a sztori középpontjában. Épp csak ebben a felállásban a lány az érettebb az anyjánál, és ők ketten nem véletlenül költöznek mindig új és új városba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.