Így alakul az időjárás: Fokozatos enyhülés várható

Forrás: Shutterstock -
enyhülés eső napsütés időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az év második hónapjának első napjain fokozatos enyhülésben lesz részünk, ami az időjárást illeti. 

Kedd reggelre sokfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet, mely több helyen tartósabban megmaradhat. Napsütésre főleg északnyugaton számíthatunk. Inkább csak a Tiszántúlon fordul elő gyenge eső, szitálás. A délnyugati szél megélénkül. 3 és 9 fok közé enyhül a levegő.

Szerda hajnalban az ország északkeleti felén szórványosan várható eső, a hegyekben havas eső, hó. Napközben változóan felhős időnk lesz. Északkeleten tartósabban felhős lehet az ég, míg máshol kisüt a nap. A déli szél többfelé lesz élénk, néhol erős. +10 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön a többórás napsütés mellett főleg a délnyugati tájakon növekszik meg a felhőzet, itt záporesők is lehetnek. A nyugati szél sokfelé lesz élénk. 9-15°C-os kora tavasziasan enyhe idő valószínű.

Pénteken délnyugat felől fokozatosan beborul az ég, és egyre többfelé alakul ki eső, záporeső. 5 és 10 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

Szombaton sajnos borult időre van kilátás, és többfelé várható csapadék: az eső mellett már havas eső, havazás is lehet. A keleti szél fokozatosan megélénkül, mellyel hidegebb levegő érkezhet hazánk térségébe. +4, +5 fok körüli értékeket mérhetünk.

időjárás illusztráció Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.