Részletek az újpesti rendőrnő vallomásából: "A férfi az egyik lakásajtó előtt guggolt és ijesztő, artikulátlan hangokat adott ki"

rendőrnő kihallgatás támadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hős újpesti rendőrnőt tanúként hallgatták ki miután lelőtte azt a férfit, aki társára majd rá támadt egy késsel. Szarvas Erikát nagyon megviselte az eset, nehezen idézte fel a történteket.

Egy hónapja történt, hogy egy férfi őrjöngeni kezdett egy újpesti társasházban, és késsel támadt a kiérkező rendőrökre. Szarvas Erika őrmester, hogy védje magukat, lelőtte az ámokfutót.
Most tanúként hallgatták ki a hős rendőrnőt.

„A férfi az egyik lakásajtó előtt guggolt és ijesztő, artikulátlan hangokat adott ki. Péter felszólította, vesse alá magát azt intézkedésnek, de ő ennek nem tett eleget. Meg akartuk bilincselni, erre ellökte a társamat, majd a késével szurkálni kezdte"– mondta vallomásában Erika.

„Összesen tizenegy lövést adott le Erika az ámokfutóra, ebből kilenc találta el a férfit. Csak az utolsó két lövés állította meg és tette ártalmatlanná a támadót" – árulta el a Blikknek dr. Borbély Zoltán, Erika jogi képviselje.

Szarvas Erika és Lingvai Péter őrmesterek Forrás: Facebook/BRFK Információs Portál

A 23 éves rendőrnőt nagyon megviselték a történtek, és az is rosszul érintette, hogy fel kellett idéznie újra az egészet. Erika nem akarta kioltani a támadó életét, éppen ezért nem létfontosságú szervekre célzott. Viszont mikor látta, hogy így nem sikerül megállítania, nem volt más választása.

„Szemmel láthatóan felzaklatta Erikát, hogy három órán keresztül a megrázó eset minden részletét fel kellett idéznie. Különösen a végkifejlet, amikor csupán karnyújtásnyira volt tőle az őrjöngő férfi, aki ráemelte a kését. Ha Erikának nincs ilyen lélekjelenléte, beláthatatlan következményei lettek volna a támadásnak. Ő azóta sincs jól, megviselték a történtek. Különösen az, hogy nem akarta elvenni senki életét, de azon a napon az a férfi nem hagyott neki más választást" – mondta az ügyvédje.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.