Ebben az országban is felfüggesztik az AstraZeneca alkalmazását

oltás Írország AstraZeneca koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Írország egészségügyi minisztériumának szóvivője elmondta, hogy március 14-től kezdve ideiglenesen felfüggesztik az AstraZeneca oltóanyag alkalmazását az országban. 

Írország azután döntött amellett, hogy felfüggeszti az AstraZeneca koronavírus-vakcinájának alkalmazását, miután a Norvég Gyógyszerügynökség négy olyan esetről is beszámolt, akiknél a védőoltás beadását követően súlyos vérrögök alakultak ki.

Forrás: NurPhoto via AFP/Fadel Dawod/NurPhoto/Fadel Dawod

Ronan Glynn, Írország második számú egészségügyi felelőse közleményben kijelentette, egyelőre nem sikerült még egyértelműen kijelenteni, hogy összefüggés van az AstraZeneca oltóanyaga és a vérrögös esetek között, így a döntést inkább elővigyázatosságból hozták meg - írja a Times of Malta.

Ezzel a lépéssel Írország olyan nemzetekhez csatlakozott, mint Norvégia, Dánia és Izland, akik szintén felfüggesztették az oltást a brit oltóanyaggal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.