Egészségipari Támogatási Program egészségipar kormány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyarország Kormánya Facebook oldalán tette közzé, hogy az Egészségipari Támogatási Programnak köszönhetően hazánk már öt kulcsterületen került közelebb az önellátáshoz.

Ez az öt terület a következő:

1. Napi 1 millió maszkot gyártanak Dunaföldváron.

Dunaföldvár, 2021. február 17. Varga Mihály pénzügyminiszter (j) és Vajda Attila ügyvezető igazgató az új, nagyteljesítményű maszkgyártó gép elindítása előtt a Vajda-Papír Kft. dunaföldvári üzemében 2021. február 17-én. Magyarország önellátóvá vált a vírus ellen védelmet adó maszkokból: a Vajda Papír üzembe állította azokat a modern gépsorokat, amelyekkel napi 1 millió orvosi eszköz minőségű maszk készül. Az Egészségipari Támogatási Program keretein belül megvalósult 1,4 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 1,1 milliárd forinttal járult hozzá. MTI/Mohai Balázs Forrás: MTI/Mohai Balázs

2. Havi több mint 1,5 millió favipiravir tabletta készül Pilisborosjenőn

3. Elindult a hazai légtisztító, fertőtlenítő berendezések gyártása Tatabányán

4. évi 230 millió fecskendő és 190 millió injekciós tű előállítására készülnek Kocsondon

5. évi 2 millió liter fertőtlenítőszer-alapanyagot gyártanak Visontán és Tiszapüspökiben

Az Egészségipari Támogatási Program nem pusztán a mostani válsághelyzetre való reagálás, része a kormány gazdaságpolitikai terveinek, amelyek azt célozzák meg, hogy a magyar gazdaság felkészüljön a járvány utáni helyzetre is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.