Rusvai Miklós virológus szerint ekkor tetőzhetett a koronavírus harmadik hulláma

fotó: Talán Csaba -
COVID-19 harmadik hullám Rusvai Miklós tetőzés koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tegnap minden eddiginél több embert halt meg koronavírusban Magyarországon, 300 fölé emelkedett az áldozatok száma. Rengeteg a beteg, sokan vannak kórházban, lélegeztetőgépen. Dr. Rusvai Miklós virológus szerint a koronavírus harmadik hulláma a csúcson járthat.

A beoltottak száma átlépte a 2 milliót, ám a járvány nem csillapodik, naponta több ezer új fertőzöttet jelentenek, és a halottak száma is emelkedik. Rusvai Milós virológus korábban azt mondta, hogy március végére teszi a járvány tetőzését, és ehhez most is tartja magát.

Rusvai Miklós virológus fotó: Talán Csaba

"Sajnos továbbra is emelkedő vagy stagnáló járványügyi adatokat tapasztalunk, tehát a trend még mindig nem fordult meg. Véleményem szerint most - március utolsó napján - járhatunk a harmadik járványhullám csúcsánál, ami azt jelenti, hogy a járványtani adatok a következő napokban remélhetőleg fokozatosan csökkenni kezdenek" - mondta a szakember tegnap a Borsnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.