A kulcsi családirtó a szabad életre készül: a helyiek rettegnek a visszatérésétől

Forrás: MTI/Beliczay László -
kulcsi gyilkosság Kulcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kulcsi családirtó egy szociális otthonba szeretne kerülni, a helyiek azonban rettegnek attól, hogy a férfi visszatér.

Borzalmas tragédia történt évekkel ezelőtt Kulcson. Az akkor 23 éves férfi végzett bátyjával, nagymamájával, nagypapájával és végül édesapjával is. Azért történt meg ez a borzalom, mert a férfi szerint családtagjai akadályozták egy magasabb rendű, démoni létformába való átalakulását.

H. Csanád Jutas (j) érkezik az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen 2012 áprilisában Kulcson elkövetett gyilkosság miatt ellene indított per tárgyalására, a Székesfehérvári Törvényszékre 2013. szeptember 9-én Forrás: MTI/Beliczay László

Az orvosszakértő megállapította, hogy a férfi súlyos személyiségzavarban és tébolyban szenved, ezért nem lehetett tisztában tettének következményeivel. Ezért nem ítélhették tényleges éltefogytiglanra, ehelyett elrendelték a kényszergyógykezelését. Állapotát folyamatosan vizsgálják, ha az orvosi bizottság úgy ítéli meg, javaslatot tehet a bíróságnak az intézkedés megszüntetésére.

A férfi már készül a szabad életre, habár a sorsa még kérdéses. Az életben maradt családtagjai nem akarják befogadni, saját ingatlana pedig nincs. Ilyen esetekben a lakhely szerint illetékes pszichiátriai betegek otthonában kell az IMEI-ből kiengedett gyógyultakat befogadni. Fejér megyében Gánton és Bicskén működik ilyen intézmény. Információink szerint a négyszeres gyilkos az utóbbiba adta be a kérelmét.

Sem Kulcson, de még a település közelében sem látná senki szívesen a férfit - írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.