Ismét búcsút kell intenünk a napsütésnek: Erre számíthatunk a hétvége második felében

Forrás: Shutterstock -
zivatar hétvége napsütés időjárás előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma a Dunántúlon, az Északi-középhegységben és a Dél-Alföldön szórványosan zivatarok kialakulására kell számítani.

Szombaton még több órára kisüt a nap, de nem zavartalanul, ugyanis a sok gomolyfelhőből főként a Dunántúlon, az Alföld nyugati részén és az Északi-középhegység térségében záporok, zivatarok alakulnak ki. A szél csak intenzív csapadékhullás idején erősödhet meg.

Az éjszaka első felében záporokra inkább csak keleten kell készülni, hajnalra azonban már a jellemzően felhős, borult égből több helyen is kialakulhat csapadék.

Zivatarra kell számítanunk a hétvégén Forrás: Shutterstock

Vasárnap délelőtt is felhős, csapadékos időnk lesz, zivatarok is kialakulhatnak,

délután azonban nyugat felől csökken a felhőzet, az Észak-Dunántúlon néhány órára a nap is kisüthet, ekkor ott jó eséllyel már száraz idő várható.

Vasárnap napközben a szél északnyugatira, nyugatira fordul és megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 15 és 22 fok között várható, a csapadékos északkeleti tájakon lehet a leghűvösebb.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.