Ezzel foglalkozott Curtis testvére, akit őrizetbe vettek egy gyilkossági üggyel kapcsolatban

gyilkosság rendőrség őrizetbe vették Katzenbach Imre Curtis testvérek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb embereket fogott el a rendőrség az egykori MTK-labdarúgó, Katzenbach Imre megölésének ügyében. A 45 éves korában eltűnt férfi földi maradványait tavaly év végén találták meg, több mint 11 évvel azután, hogy utoljára látták.

Az egyik biztonsági cég három munkatársát vették őrizetbe: L. Istvánt a Ferihegyi repülőtérről vezették el a nyomozók, a másik két férfit pedig az otthonukban vették őrizetbe. Egyikük nem más, mint Curtis testvére, Sz. Lajos. A három férfit nagyszabású akcióban fogták el, amelyben részt vettek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Terrorelhárító Központ munkatársai is - írja a Blikk.

Az akció súlyát jelzi, hogy a TEK főigazgatója, Hajdú János maga is bevetési ruhában vett részt az elfogásban.

Sz. Lajost, L. Istvánt és H. Lászlót Katzenbach Imre megölése kapcsán fogták el Forrás: police.hu

A Nemzeti Nyomozó Iroda tegnap közölte: Sz. Lajost és L. Istvánt a gyilkosság elkövetésével gyanúsítják, harmadik társukat, H. Lászlót pedig felbujtással. Sz. Lajos és L. István a vád szerint meggyilkolták, majd elásták Katzenbachot.

L. Istvánt korábban az éjszakai életben is jól ismerték, kidobóként tevékenykedett. A férfi ellen több eljárás is indult régebben, egyszer például jogszerűtlen eszközökkel próbált távol tartani taxisokat a repülőtértől. Mindhárom személyt a Nemzeti Nyomozó Iroda őrizetbe vette, illetve előterjesztést tett letartóztatásukra a nyomozás felügyeletét ellátó Fővárosi Főügyészségnek.

Curtis bátyja egy biztonsági szolgálat tagjaként több világhírű sztárt is védett a magyarországi látogatásuk során. Többek között Terence Hillt, Ronaldinhot, valamint egy másik híres labdarúgót, a spanyol válogatott és az FC Barcelona kiválóságát, Puyolt is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.