Kiderült, pontosan mikor érkezik az enyhülés, ám nem azt hozza, amit vártunk

enyhülés hidegfront kánikula időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pénteken érkezik a hidegfront, és szombatra már országszerte mérséklődik a hőség. Jelentős lehűlés viszont nem lesz, többfelé 30 fok körüli meleg várható. Szombaton csapadékosabb, aztán ismét szárazabb, napsütéses idő várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken a napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják, majd az érkező hidegfront hatására erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Délutánig kis eséllyel, késő délutántól viszont már nagyobb számban alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A szél megélénkül, zivatarok mentén erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 17-23, a legmagasabb 28-37 fok között várható. A Dunántúl északnyugati részére már megérkezik a hűvösebb levegő, de keleten továbbra is kitart majd a kánikula.

Szombaton a Dunántúl és a Dél-Alföld nagy részén gyengébb, másutt erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható. Szórványosan valószínű csapadék, éjjel, délelőtt bárhol előfordulhat, a nap második felében inkább az ország északkeleti felén lehet zápor, zivatar. Estétől csaknem mindenütt megszűnik a csapadék. A szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A hajnali 14-21 fokról délutánra 25-31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap sok lesz a napsütés. Néhol fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. A leghidegebb órákban 13-19 fok várható. Napközben 27-32 fokig melegszik a levegő.

Ez is érdekelhet: Németh Lajos bejelentette, mikor érkezik az enyhülés

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.