Végső búcsút vettek Puhl Sándortól: így zajlott a szertartás

Forrás: MTI/Carlo Ferraro -
halál búcsú Puhl Sándor temetés játékvezető
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Szent István Bazilikában szűk családi és baráti körben vettek végső búcsút Puhl Sándortól, a világ egykori legjobb labdarúgó-játékvezetőjétől, a magyar szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának alelnökétől.

A Szent István Bazilikában vettek végső búcsút a legendás játékvezetőtől, Puhl Sándortól. A szertartáson - amelyet Kiss Rigó László szeged-csanádi megyés püspök tartott - a szövetség vezetése, így Csányi Sándor elnök és Vági Márton főtitkár is részt vett. Az MLSZ nevében Berzi Sándor alelnök mondott búcsúbeszédet.

Torino, 2000. november 16. Puhl Sándor magyar játékvezető jelez az Olaszország-Anglia barátságos labdarúgó-mérkőzésen Torinóban 2000. november 15-én. Forrás: MTI/Carlo Ferraro

Puhl - aki május 20-án, 65 évesen hunyt el - polgári foglalkozását bútorüzleti dolgozóként kezdte, 1993-tól az egri Domus Áruház igazgatója volt, 1970-ben kezdett bíráskodni, majd 1984-től működött a labdarúgó NB I-ben. Világhírre a kilencvenes években tett szert, nemzetközi sportpályafutásának elismeréseként

a futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) négyszer választotta a világ legjobb játékvezetőjének

1994 és 1997 között, illetve adta át neki az ezért járó aranysípot. Ő vezette az emlékezetes brazil-olasz világbajnoki döntőt Los Angelesben 1994-ben, és három évvel később Münchenben a Dortmund-Juventus Bajnokok Ligája-döntőt is.

Puhl Sándor - aki Eger és Emőd város díszpolgára volt - 2002 és 2007 között tagja volt a nemzetközi szövetség (FIFA) játékvezetői bizottságának, 2010 óta pedig az MLSZ játékvezető bizottságának az alelnökeként dolgozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.