"Az egész életemet elveszítettem" - a tetőn keresztül menekültek a felgyújtott józsefvárosi szállóból

Forrás: Dreamstime -
tűz Józsefváros szálló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vélhetően szándékosan felgyújtottak egy szállót a VIII. kerületben, a Koszorú utcában. A lakókat a tetőn keresztül menekítették ki.

Szándékosan gyújhatott fel egy 35 éves férfi egy szállót a VIII. kerületi Koszorú utcában, - állítólag féltékenység áll a háttérben. A munkásszállónak nevezhető ingatlanról hamar átterjedt a tűz a többi lakásra, és a szomszédos tűzfalat is veszélyeztette.

Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

Varga Rudolf, az épület egyik lakója a Borsnak elmondta, az önkormányzat azonnal elhelyezte őket, mert a lakóhelyük használhatatlanná vált.

Egyetlen éjszaka alatt mindenemet, az egész életemet elveszítettem. Porig égtek a ruháim, az ágyneműim.

A szemben élő kismama is azonnal érzékelte a tüzet.

Nem fogtam fel azonnal, mi történik, de amikor kinéztem az ablakon, azt láttam, hogy a tűzoltók egy létrán éppen egy idős bácsit menekítenek ki a tetőablakon keresztül. Volt, aki a kéményen állva várta meg a segítséget.

Láttuk, hogy a lángok nagyon magasra, szinte a kéményig csapnak. Körbeszaladtam, minden lakásba bekopogtattam,

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője a lapot úgy tájékoztatta, hogy a 35 éves feltételezett elkövetőt őrizetbe vették. Ellene közveszély okozása miatt indul eljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.