Hihetetlen módon menekült meg egy 19 éves magyar fiú a hatalmas áradástól Belgiumban

esőzés áradás Belgium árvíz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Patrik két estét töltött teljes sötétségben, nappalra pedig egy konyhapulton rekedt és onnan készített videókat. A 19 éves magyar fiú édesapja az interneten kért segítséget, hogy mentsék meg a gyermekét. A fiú végül átmászott a szomszédos ház emeletére, onnan emelték ki a tűzoltók.

A fiú a rokonaihoz érkezett Belgiumban, akik csupán néhány órára hagyták őt magára, ekkor zúdult az árhullám a városra. Patrik a konyhapulton töltötte az éjszakát. Édesapja több ezer kilométerről az interneten kért segítséget csapdába esett fiának. A víz ekkora már a konyhapultot is elérte.

"Ki kellett mászni neki az ablakon. A ruháit beletette egy fekete nylon zsákba, a macskákat feltette egy magas polcra. Még erről is gondoskodott. Felmászott annak a háznak a tetejére ahol lakott, onnan át tudott mászni a következő házba, ott már volt szint, ott benyomta az ablakot és bement a szomszéd házba" - mesélte a fiú édesapja a Tényeknek.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.