Kiderült, hogy egy harmadik gyerek is volt a bányatóba fulladt fiatalokkal: ő elmenekülhetett a helyszínről

Forrás: shutterstock -
bányató életveszélyes megfulladt tragédia apa kórház összeomlott
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 A magyarcsanádi bányatóba két fiú fulladt bele a napokban, tragédiájukról most több részlet is kiderült.

Kedd délután egy 15 és 16 éves fiú fulladt bele a magyarcsanádi bányatóba. A fiúk annak ellenére mentek a tóba, hogy ott tilos és életveszélyes fürdeni. Nem tudtak jól úszni.

A hatóságok az egyik fiút azonnal megtalálták a víz felszínén, de a másikat ekkor még nem látták. Abban reménykedtek, hogy csak megijedt és elszaladt.

A bányató legalább negyven éve le van zárva, nem üzemel. Fürdeni tilos benne, a tó helyenként 20 méter mély. Fürdésre alkalmatlan, mert nem biztonságos és a víz minősége sem megfelelő.

A falubeliek mindenben segíteni szeretnének a két családnak, hogy eltemethessék a fiatal barátokat. Magyarcsanád egy emberként fogott össze a szülőkért, akik a tragédia után összeroppantak. Az egyik fiú édesapját kórházba is kellett szállítani, olyan rosszul lett, amikor megtudta, hogy meghalt a fia.

A tragikusan meghalt fiúkkal ott volt egy harmadik barátjuk is, aki a történtek után elmenekülhetett a helyszínről. Őt most a térfigyelő kamerák alapján próbálják beazonosítani és megkeresni.

A Tények riportját itt is megnézheted:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.