Innen érdemes nézni az augusztus 20-i tűzijátékot, hogy a leggyönyörűbb látványban legyen részünk

hatalmas Budapest augusztus 20. előkészületek tűzijáték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A héten Budapesten már nagy erőkkel folynak az ünnepi tűzijáték előkészületei. A víz alól is indítanak rakétákat, 40 ezer effekt fogja az embereket lenyűgözni.

Augusztus 20-án Budapesten este 9 órakor kezdődik a „Tűz és fények játéka" tűzijáték. A rakéták és a fényfestés mellett a drónok is szerepet kapnak, és sok rakparti épület kerül megvilágításra. Az előrejelzés alapján a 20-i hosszú hétvégén napsütéses és jellemzően száraz lesz az időjárás.

A szakemberek fél éve készülnek a csodás látványra. A héten kordonnal lezárták a rakpartot ést az Erzsébet- és a Szabadsághidat. Meghozták a biztonsági intézkedéseket, a tűzszerészek és a hajózási dolgozók kivételével senki nem mehet be a kikötőkbe.

40 ezer effekt fogja lenyűgözni az embereket augusztus 20-án. Fotó / 123RF

Kotasz Gergő, pirotechnikus a Metropolnak elmondta, hogy minden termékük vízhatlan, repeszmentes, és tűzálló vetőcsövekből indul. A vizes VB-t is ők csinálták, és ott kitapasztalták, hogy akár a víz alól is elindulnak a rakétáik. Az égen 40 ezer pirotechnikai effekt lesz majd látható.

„200 kilométernyi kábellel kötjük össze ezeket és körülbelül 80 úszójárműről indulnak a tűzijátékok, valamint az Erzsébet-hídról és a Szabadság hídról. Hatalmas show lesz, Európa legnagyobb tűzijátéka: 4.5 kilométeren lesz feldíszítve az ég„

– nyilatkozta a pirotechnikus.

A szakember véleménye szerint tökéletes élményt nyújtanak majd azoknak is, akik a rakpartról gyönyörködnek a tűzijátékban és az agglomerációból is minden elemet jól lehet látni a magasabb pontokról. Azonban most is a Citadelláról, a Budai Várból vagy a Gellért-hegyről nézve lesz igazán lenyűgöző a látvány.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.