Csodálatos volt Jean-Paul Belmondo búcsúztatója - Ez volt a szertartás legmeghatóbb pillanata

búcsúztató Jean-Paul Belmondo
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Franciaország csütörtökön állami gyászszertartáson búcsúztatta el a 88 éves korában elhunyt Jean-Paul Belmondót. Temetése péntek délelőtt lesz. 

Párizsban az Invalidusok udvarában hivatalos állami gyászszertartáson búcsúztatták Jean-Paul Belmondót, ahol Emanuel Macron államfő is beszédet mondott. Elképesztő tömeg gyűlt össze, hogy lerója tiszteletét a legendás színész előtt. Belmondo nemzeti színű zászlóval letakart koporsóját katonák vitték a tér közepére, itt volt végig a beszéd alatt. A szertartás kétségkívül legmeghatóbb pillanata az volt, amikor a végén A profi zenéjére vitték ki a koporsót. A tömeg hosszas tapssal mondott köszönetet a színésznek.

Jean-Paul Belmondo temetése pénteken lesz Párizsban, előtte délelőtt 11 órakor a Saint-Germain des Prés templomban tartják a gyászmisét.






Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.