Ennek biztosan nem fogunk örülni: csapnivaló időjárás várható a héten

Forrás: Thinkstock -
csapadék hidegfront időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Búcsút inthetünk a kellemes időjárásnak: csapadékkal érkezik a hidegfront hazánkba.

Szerda


Reggelre párássá válik a levegő, főleg délnyugaton köd is képződik. Napközben nyugat felől borultságig növekszik a felhőzet, és eleinte csak elszórtan, késő délutántól a Dunántúlon már többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is. Estétől kelet felé mozdul a csapadéksáv. Napközben a délkeleti, estétől az északnyugati szél erősödhet meg. Reggel 16, délután 21 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtök


Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé (eleinte a Dunántúlon, majd a középső tájakon, később keleten is) várható eső, zápor. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk, nyugaton erős. Mindössze 15 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Péntek


A reggeli borongós, párás idő után napközben fokozatosan csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap. A délkeleti szél fokozatosan megélénkül. 17 és 22 fok között valószínű a csúcsérték.

Szombat


Többórás napsütésre van kilátás, csapadék nélkül. A délkeleti szél napközben több helyen megélénkül. Reggel 5-12, délután 17-22 fok között alakulhat a hőmérséklet - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.