Vadonatúj zenei és vizuális formátum jellemzi a Mandoki Soulmates legújabb albumát

album Leslie Mandoki Csupó Gábor új Mándoki Soulmates
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A közös menekülés azon a nevezetes vasúti alagúton keresztül, a disszidálás a kommunizmus elől, a szabadságba menekülés egy életre szóló kötelékeket teremtett két ember között. Leslie Mandoki és Csupó Gábor gyümölcsöző kapcsolata most egy új, álomszerű művészeti munkát és egy vadonatúj zenei és vizuális formátumot eredményezett. Röviden így foglalható össze a Mandoki Soulmates "Utopia for Realists" című, szeptember 24-én világszerte napvilágot látó albumának története, ami a Sony InsideOut kiadó gondozásában jelenik meg.

A lemezen Leslie Mandoki kulturálisan releváns, társadalomtudatos, a jazz-rock virtuozitásával fűszerezett progresszív rock stílusa szorosan összefonódik a világhírű animátor, Csupó Gábor látomásos koncepcióival. Csupó komponálta ugyanis a képi világot Leslie Mandoki "Magyar képek" című, Bartók Béla zenéje által inspirált művéhez.

1975-ben három magyar - Mandoki és Csupó, valamint Leslie zenész barátja, Bencker László - menekült el egy alagúton a szabadság és az új élet felé. Csupó Gábor megalapította a Klasky Csupo animációs stúdiót Hollywoodban, és olyan korszakalkotó sorozatokat készített, mint A Simpson család, a Rugrats és a Duckman.

A menekülttáborban Leslie Mandoki vakmerően azt mondta a tisztviselőnek, azért jött Nyugatra, hogy együtt zenéljen Ian Andersonnal a Jethro Tullból és Al Di Meolával, a világhírű jazz-fúziós gitárossal. Mind Anderson, mind Di Meola 30 évvel ezelőtt a Mandoki Soulmates zenekar alapító tagjai lettek.

A Soulmatesben az évek során a progresszív rock és a jazz számos neves alakja is helyet kapott. Mandoki kifinomult és érett zenét alkotott, amely ötvözi a brit progresszív rock intellektuális és művészi esszenciáját a New York-i jazz-rock és fúziós színtér virtuóz zsenialitásával.

Mandoki és Csupó most együttműködve alkották meg az "Utopia for Realists" című rendkívüli kiadványt, amely a berlini fal leomlásának 30. évfordulója alkalmából rendezett Mandoki Soulmates koncertjén alapul.

A Mandoki Soulmates új progresszív rock vizuális albuma Forrás: Mandoki Soulmates

Csupó zseniális ötlete az volt, hogy Bartók kedvenc magyar festményei alapján készült magas minőségű animációkat komponál össze a Kárpát-medencében forgatott filmjelenetekkel, a hellyel, ahol a hires zeneszerzőt a hagyományos népdalok inspirálták. Az eredmény csodálatos vizuális leképezése a színpadon és a stúdióban születő örömzenének.

Ez az új és egyedülálló "vizuális album" újra összehozta a két hires magyar lelkitársat, hogy egy izgalmas és örömteli holisztikus élményt nyújtson a szemnek, a fülnek és a léleknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.