Életveszélyes Budapest egyik legforgalmasabb aluljárója a beázás miatt: bármikor leszakadhat a plafon

Forrás: Shutterstock -
beázás Corvin tér főváros Budapest aluljáró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Annyira lepukkant a Corvin-negyed aluljárója, hogy a lezúduló esővíz már a plafonból is csöpög. Hiába jelentették be többször a hibát, egyelőre semmi nem történt.

"A bejelentett hibát felvettük a javítási listánkra" – írta 2021. júniusában a jarokelo.hu-nak a Budapest Közút Zrt, miután az panaszt nyújtott be a Corvin-negyed aluljárójának beázása miatt – derítette ki a Metropol

A beázás már évek óta tart, ráadásul a földön óriási tócsa keletkezik, amit kerülgetni kell, a beázott plafon alatt pedig egy jegyautomata áll. A gyalogosok már többször jelezték a problémát, mégsem történt semmi. Májusban a Járókelő blog szerzője ezt a választ kapta az üggyel kapcsolatban az illetékestől:

„A 00083403 számú bejelentésben szereplő Bp. VIII. Corvin-negyed aluljáró üzemeltetése, fenntartása a Budapest Közút Zrt. feladatai közé tartozik. Az illetékességünkbe tartozó üzemeltetési, fenntartási feladatokat a Fővárosi Önkormányzat által biztosított források erejéig a műszaki és gazdaságossági szempontok alapján a rendelkezésre álló kapacitási lehetőségeinkhez mérten folyamatosan végezzük. A bejelentett hibát felvettük a javítási listánkra."

Életveszélyes Budapest egyik legforgalmasabb aluljárója - Illusztráció Forrás: Shutterstock

„Ha sokáig ázik még a plafon, félő, hogy a vakolat is hullani kezd. Nem is tudom, mi történne, ha ráesne valakire, egyáltalán milyen következménye lenne annak"

-mondta a lapnak az egyik rendszersen arra járó gyalogos.

Ide kattintva megtekinthető, milyen állapotok uralkodnak a beázott Corvin téri aluljáróban.

Ez is érdekelhet: Bántalmazták és kiraboltak egy férfit a Nyugati aluljáróban - Videó

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.