Lekapcsolhatják a lélegeztetőgépről a nőt, aki agysérült lett és lebénult a koronavírustól

agyhalott lélegeztetőgép covid-beteg koronavírus protokoll
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ötvenes éveiben járó nagymama a koronavírus következtében agysérülést szenvedett és végleg lebénult. A nőt négy hónapja gépekkel tartják életben, és bár családja szerint több időt kellene adni neki, a bíró úgy döntött, hogy lekapcsolják a lélegeztetőgépről. 

Az ötvenes éveiben járó brit nőt az orvosok a világ legbonyolultabb Covid-betegének minősítették, miután agysérülést szenvedett és nyaktól lebénult, amikor elkapta a koronavírust. A nőt a Cambridge-i Addenbrooke's Kórházban rakták lélegeztetőgépre és négy hónapon át mesterségesen tartották életben, mivel azonban állapota egyre romlott, az orvosok úgy döntöttek, hogy befejezik az életfenntartó kezelést - írja a Mirror.

4 hónapja mesterségesen tartották életben a világ legbonyolultabb Covid-betegét. Forrás: Shutterstock

Az orvosi döntés ellenére a család ragaszkodott hozzá, hogy tovább küzdjenek a brit nagymama életéért, ezért bírósághoz fordultak az üggyel. A bíró arra a következtetésre jutott, hogy az életfenntartó kezelést be kell fejezni: a rokonok azonban megtámadták az ítéletet és a fellebbviteli bírósághoz fordultak, ahol helyt adtak kérelmüknek, így az ügyet újratárgyalják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.