Lelőtték a világhírű amerikai sportolót: a kórházba szállítást követően életét vesztette

sprinter halál gyász lövöldözés világbajnok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lövöldözésben életét vesztette Emmit King, aki az 1983-as atlétikai világbajnokságon, a 4x100 méteres amerikai síkfutó váltóban aranyérmet nyert.

Az insidethegames.biz honlapja szerint a 62 éves egykori sprinter a kórházba szállítást követően hunyt el az alabamai Bessemer városában, a lövöldözésben szintén életét vesztette a 60 éves Willie Wells.

A rendőrség tájékoztatása szerint az incidens még vasárnap hajnalban történt. A szemtanúk szerint a két férfi veszekedett, majd mind a ketten fegyvert rántottak, és tüzet nyitottak egymásra.

Lelőtték a világbajnok amerikai sprintert, Emmit Kinget (A kép illusztráció) Fotó / Shutterstock

King az 1983-as első szabadtéri világbajnokságon nyert bronzérmet 100 méteren, ezen a távon honfitársa, Carl Lewis szerezte meg az aranyat, Calvin Smith pedig az ezüstöt. Ezt követően mind a hárman tagjai voltak annak a 4x100 méteres váltónak, amely világrekordot felállítva nyerte meg a vb-t Helsinkiben.

Forrás: MTI

Lövöldözés történt Győr belvárosában: a férfi többször meglőtte a barátját

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.