Hihetetlen felfedezést tett a NASA: ez a magyarázat a szokatlan észlelésre

óceán NASA felfedezés Hold
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A NASA Cassini szondája szokatlan imbolygást észlelt a hold forgásában, amely a szakértők szerint arra utal, hogy óceán van a belsejében.

Sokak számára már az is újdonság lehet, hogy a Szaturnusznak vannak holdjai, az viszont egyenesen megdöbbentő, hogy közülük a hetedik, Mimas óceánt rejthet a felszíne alatt. Ez az élet további kutatását is elősegítheti a Naprendszerben. Írja a Bors.

Egy új kutatás szerint az imbolygás a hold jeges felszíne alatt rekedt folyékony óceánnak az eredménye lehet. A kutatók szerint, amennyiben a feltevés bebizonyosodik, úgy a Mimas egy teljesen új típusú világot nyitna ki előttünk.

„Ha a Mimasnak van óceánja, akkor az olyan óceáni világok új osztályát képviseli, amelyek felszíne nem árulja el az óceán létezését" – magyarázta a tanulmány egyik szerzője, Alyssa Rhoden.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.