Különös szilveszter: 874 autót gyújtottak fel az óév utolsó napján Franciaországban

Forrás: AFP/Frederick Florin -
óév gyújtogatás búcsú szilveszter Franciaország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden ország másképp ünnepli a szilvesztert, a franciák például autókat gyújtanak fel az év utolsó napján.

Franciaország belügyminisztériuma január első napján közölte, hogy idén csak 874 autót gyújtottak fel szilveszterkor. Gérald Darmanin belügyminiszter szerint a koronavírus-járvány miatti korlátozások hatására a számok jóval elmaradtak a korábbi években megszokottakól. 2019-ben például 1316 autót gyújtottak fel szilveszter éjjelén.

A francia rendőrök több embert vittek be, mint korábban az elmúlt évek során, öszesen 441 főt. Strasbourgban 31 embert vettek őrizetbe gyújtogatás vádjával, köztük 6 kiskorút. Négy rendőr szenvedett könnyebb sérüléseket.

874 autót gyújtottak fel Franciaországban az óév utolsó napján Forrás: AFP/Frederick Florin

Az autógyújtogatás szokása az 1990-es években terjedt el Franciaországban Strasbourg szegényebb részeiből. Eredetileg egyfajta tiltakozás volt, később nyomok eltüntetéséhez és biztosítási csaláshoz használt módszerré vált.

Kiderült továbbá, hogy Yonne megyében a járvány miatt bevezetett korlátozások ellenére 1500 fős illegális bulit rendeztek, amelynek feloszlatásán még szombat délben is dolgoztak a hatóságok -írja a CNN.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.