Mindössze 19 éves a legfiatalabb nő, aki egyedül körberepülte a Földet

Forrás: YouTube.com -
legfiatalabb Guinness-rekord Zara Rutherford föld körüli repülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 19 éves Zara Rutherford lett a világon a legfiatalabb nő, aki szólóban körberepülte a Földet. A brit-belga pilóta indulása után 155 nappal, csütörtökön szállt le kisrepülőgépével Belgium nyugati részén.

Rutherford ezzel bekerül a Guinness Világrekordok közé. A korábbi csúcstartó nő az amerikai Shaesta Waiz volt, aki 2017-ben, 30 évesen repülte végig az utat. Az abszolút rekorder egy brit fiú, Travis Ludlow, aki tavaly 18 évesen teljesítette a kihívást.

A 19 éves Zara Rutherford a legfiatalabb nő, aki egyedül körberepülte a Földet Forrás: YouTube.com

Rutherford a tervek szerint ultrakönnyű, Shark típusú repülőjével három hónap alatt tette volna meg az utat, a könyörtelen időjárás és vízumproblémák miatt azonban néha hetekre a földön kellett maradni, ezért mintegy két hónappal lett hosszabb az utazás.

A fiatal nőnek meg kellett küzdenie a mínusz 35 Celsius-fokos szibériai hideggel és a 32 Celsius-fokos indonéziai meleggel, köddel, erdőtüzek füstjével, sőt útjában még egy tájfun is akadályozta.
Az 52 ezer kilométeres utazása alatt öt kontinensen állt meg, 41 országba látogatott el.

Tragikusan fiatalon hunyt el a Guinness-rekorder: édesanyja jelentette be a szomorú hírt

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.