40 éve gyilkolta meg a maffia a legendás magyar zenészt: két golyó fúródott a mellkasába

Forrás: MTI/Bara István -
gitáros maffia Barta Tamás LGT
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az LGT egykori gitárosa, Barta Tamás annak idején úgy döntött, nem tér vissza Magyarországra. Az együttes Amerikában adott kocertet, ő pedig ott maradt, hogy új életet kezdjen. Holttestére Los Angelesben, a házában találtak rá 1982. február 16-án. 

A régi LGT-rajongók még emlékezhetnek Barta Tamásra, aki egykor a zenekar gitárosa volt. Akkor disszidált az Egyesült Államokba, amikor a zenekarral kint koncerteztek 1974-ben. Eleinte stúdiózenészként dolgozott, majd a telemarketinges szakmában próbált szerencsét. Sikeres üzletembernek bizonyult, ugyanis saját házat vett Los Angelesben.

Meggyilkolták az LGT egykori gitárosát Forrás: MTI/Bara István

Később kiderült azonban, hogy telemarketingesként a zenész az úgynevezett "papíros maffiának" dolgozott, vagyis a nagyvállalatok megkenésével jutottak illegális profithoz. Barta Tamás ezután kilépett, hogy létrehozza a saját vállalkozását, ami nem tetszett a konkurenciának.

Az LGT egykori gitárosát 1982. február 16-án találták holtan Los Angeles-i házában. Azt, hogy mi történt pontosan, máig nem tudni, de az egyik elmélet szerint egykori telemarketinges főnökeinek nem tetszett, hogy saját vállalkozásba kezd, a másik elmélet szerint pedig alvilági találkozóra kísérte el barátját, ahol elszabadultak az indulatok. Lelőtték, és visszavitték testét az otthonába - írja a Ripost. Két golyó fúródott a mellkasába, ennek ellenére halálát öngyilkosságnak nyilvánították, így édesanyja nem kapta meg az életbiztosítást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.