Az LGT egykori gitárosa, Barta Tamás Amerikában kezdett új életet, egyszerűen nem tért vissza Magyarországra, miután a zenekar kint adott koncertet. Sikeres emberré vált, meggyilkolásának okait pedig máig nem tudják. Életéről dokumnetumfilm készül, ami talán választ ad majd néhány kérdésre. 

Az LGT egykori gitárosát holtan találták Los Angeles-i házában 1982. február 16-án. Barta Tamás akkor disszidált az Egyesült Államokba, amikor a zenekarral kint koncerteztek. A zenélés mellett sikeres üzletember is volt, éppen saját telemarketinges vállalkozásán dolgozott, amikor meggyilkolták. Két golyó fúródott a mellkasába, ennek ellenére halálát öngyilkosságnak nyilvánították, így édesanyja nem kapta meg az életbiztosítást. Azt, hogy mi történt pontosan, máig nem tudni, de a róla készülő dokumentumfilm remélhetőleg választ ad néhány kérdésre.

Barta TamásForrás: MTI/Bara István

A zenész életét a díjnyertes filmrendező, Hajdú Eszter dolgozza fel, aki közvetve kapcsolatban állt Barta Tamással, illetve annak édesanyjával: egy épületben laktak ugyanis. Hajdú Eszter édesanyja pedig haláláig gondozta Barta Tamás anyukáját - írja a Bors. A rendező a pincéjükben talált rá azokra a fotókra, hangfelvételekre, melyek a film alapját adják, és amiket Barta Tamás és édesanyja küldött egymásnak 1974 és 1984 között. A filmben szerepelni fog a zenész akkori menyasszonya, Füzesi Ágnes is: épp az esküvőt tervezték, amikor kivégezték Tamást.

"Barta Tamás slágereit ugyan milliók ismerik, életét és rejtélyes halálát azonban homály fedi. A filmünk rengeteg meglepetést tartogat" - mondta Hajdú Eszter.