Itt a pontos szám: 600 ezer ukrajnai menekült érkezett eddig Magyarországra

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
Ukrajna Orosz-ukrán háború menekült orosz ukrán háború Magyarország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két hónappal ezelőtt robbant ki az orosz-ukrán háború, emiatt emberek milliói döntöttek úgy, hogy elhagyják Ukrajnát. A legtöbben Lengyelországban kerestek menedéket, de sokan érkeztek Szlovákiába, Romániába és Magyarországra is.

A mai kormányinfón Gulyás Gergely elmondta, hogy az elmúlt két hónapban összesen 600 ezer menekült érkezett hazánkba. A kormány mindent megtesz azért, hogy aki itt akar maradni, az új életet tudjon kezdeni Magyarországon.

Gulyás Gergely Fotó: Csudai Sándor - Origo

Jelen volt a tájékoztatón Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő is, aki részletezte, hogy eddig 17 ezer menedékkérelem érkezett. A civilek szerinte nagyon komoly segítséget nyújtanak az ukrajnai menekülteknek; a Híd Kárpátaljáért összefogás keretében több mint egymilliárd forint gyűlt össze, a BOK Csarnokban pedig 24 ezernél is több menekült fordult meg – idézte a kormányinfón elhangzottakat az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.