Kínos: Kulcsár Edina és Csuti közös cégére szállt rá a GVH

Forrás: Instagram/Csuti -
GVH cég Kulcsár Edina Szabó András Csuti
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Social Guru Magyarország Kft. hiányosan teljesítette a hatóság által előírt kötelezettségeket.

Az interneten gyakran barangoló olvasók számára ismerős lehet a Kérdezd Bongót! nevű kedves sms-játék, mely főként a fiatalokat célozta meg. Az alkalmazást a Gazdasági Versenyhivatalnak köszönhetően még évekkel ezelőtt felfüggesztették, mivel megtévesztő hirdetései révén súlyos összegekkel károsította meg a felhasználókat.

Kulcsár Edina és Csuti Forrás: Instagram/Csuti

A GVH intézkedése az üzemeltető Global AQA Pty Ltd. mellett az influenszeri marketingtevékenységet biztosító ügynökségeket, köztük a Social Guru Magyarország Kft.-t, Kulcsár Edina és Szabó András „Csuti” cégét is érintette – írja a hvg.hu. Mivel a vállalkozások együttműködtek az eljárás során, első körben nem szabtak ki rájuk bírságot, csak a jövőbeni jogkövetést elősegítő programokat írtak elő számukra.

Mivel az előírásoknak több cég nem tett eleget, a hatóság összesen 900 ezer forintos bírságot szabott ki rájuk – írja a Blikk. Az influenszereket képviselő Social Guru Kft. 2020-as évre leadott mérlege alapján jól működik, nettó árbevétele 135,6 millió forint volt abban az évben, tehát valószínűleg pár százezer forintnyi büntetés most sem vágja majd földhöz az egykori szépségkirálynő és volt párja vállalkozását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.