Győrfi Pál figyelmeztet: életek múlhatnak ezen az apróságon

Fotó: Major Kata - Origo -
Győrfi Pál Országos Mentőszolgálat utcanév házszám életmentés mentőszolgálat utcanévtábla figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néha nem sokon múlik az életmentés. Hiába értesítik őket időben, a mentősök mégsem találnak oda a megadott címre, mivel nincs fent házszám, vagy hiányzik az utcanévtábla...

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál a Magyar Postával közösen figyelmeztetést tett közzé. Arra szeretnék megkérni a magyar lakosságot, hogy mindenki ellenőrizze, megtalálható-e az otthonánál az utcanévtábla, szerepel-e az épületen a házszám vagy a lépcsőház jele, és kint van-e a kapucsengőn a lakók neve.

Fotó: Major Kata - Origo

"A mentők naponta száznál is több olyan riasztást kapnak, ahol minden perc, sőt minden másodperc számít, mert újraélesztésre, vagy más életmentő beavatkozásra van szükség. A cím megtalálása még GPS segítségével sem egyszerű, ha hiányzik az utcanévtábla, nincs kint a házszám, a lépcsőház betűjele, vagy az egyéb jelölés."

– írja posztjában az ismert mentős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.