Hőségriasztás: közel 40 fok is lehet hazánkban

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
meteorológia hőségriasztás hőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Keddre még több megyére adott ki másodfokú figyelmeztetést a hőség veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben azt írták: tovább fokozódik a hőség, szerdán már az ország nagyobb részén (a nyugati megyékben alacsonyabb valószínűséggel) elérheti, meghaladhatja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot, sőt az Alföld középső és délkeleti részén egyes helyeken 29 fok körül alakulhat.
Emiatt Vas és Zala megyére elsőfokú, az ország többi területére másodfokú figyelmeztetést adtak ki szerdára.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet általában 15-22 fok között valószínű. A csúcsértékek 32 és 38 fok között várhatók.

Felhívták a figyelmet továbbá, hogy az UV-sugárzás szintje országszerte elérheti a nagyon erős, néhol akár az extrém szintet is.

A meteorológiai szolgálat és az országos tisztifőorvos hőség miatti figyelmeztetésének különböző kritériumai vannak. Az országos tisztifőorvos három fokozatot rendelhet el, döntése értelmében csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztás van érvényben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.