13 éve eltűnt lányok egyikének maradványaira bukkantak Diósjenőn - a nevelőapát gyanúsítják a meggyilkolásával

dreamstime -
gyilkosság maradvány holttest gyerekgyilkosság nevelőapa csontok Diósjenő testvérpár letartóztatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Saját egykori otthonuk kertjében elásva találták meg a meggyilkolásakor 19 éves Alexandra és 14 éves húga, Krisztina egyikének csontjait. A gyilkossággal gyanúsított H. Józsefet elfogták.

A két lány öccse, aki az eltűnésükkor még csak 12 éves volt, a mai napig abban a házban él, ahonnan két nővére 13 éve eltűnt. A kertet ásta fel néhány hónapja, amikor talált egy alkarcsontot, amit szomszédjához vitt át megmutatni. Ezután kihívták a rendőrséget, akik a csont bevizsgálása után, néhány nappal ezelőtt mentek ki további kutatásokra, és találtak is egy törött lábszárcsontot is. Mindkét megtalált maradvány ugyanahhoz a lányhoz tartozik, hogy melyikükhöz, azt egyelőre nem tudni.

rendőrségi sziréna rendőr autó kék lámpa dreamstime

A lányok testvére, Attila azt állítja, hogy nevelőapjukkal rengeteg konfliktusuk volt: "12 éves voltam, de pontosan emlékszem, ahogy ez a férfi szexuálisan zaklatta a lányokat. Azért gyilkolhatott, mert magának akarta őket, és nem bírta elviselni, hogy más is közeledik feléjük" - mondta el a Blikknek. Ezt támasztják alá a lap azon értesülései is, melyek szerint olyan adathordozókat foglaltak le a házkutatáskor a rendőrök, melyeken a két lány egyértelmű helyzetekben volt látható.

Nyilatkozott az anya is, aki férje halála után költözött össze annak unokatestvérével, akit most a gyilkosságokkal gyanúsítanak. Elmondta, hogy meggyőződése volt, hogy lányait elvitték külföldre dolgozni, mivel eleve ez volt a tervük. "Teljesen megdöbbentem, le vagyok sokkolva" - mondta a nő, akit a poligráfos vizsgálat igazolt, valóban nem tudott a gyilkosságokról.

Ellenben egykori élttársa, a 47 éves H. József elbukott a hazugságvizsgálaton, a rendőrség a letartóztatását kezdeményezte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.