Egy hónapig megtagadta magától a szexet és a cukrot Marlon Wayans

szex színész Marlon Wayans
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
50. születésnapját ünnepli Marlon Wayans, aki egy Jehova tanúitól induló komédiás színészcsalád tagjaként lett a hollywoodi paródiafilmek specialistája, de olyan komoly alkotások közreműködője is, mint a Rekviem egy álomért. A jeles alkalomból összegyűjtöttünk egy nagy adag érdekességet a sztárról.

Jehova tanújaként kilenc testvér mellett nőtt fel.

Egy szociális munkásként dolgozó anya és egy bolti menedzser apa gyermekeként született 1972. július 23-án New Yorkban. A szülők a Jehova Tanúi egyház tagjaiként egy lakótelepi lakásban nevelték a tíz gyermeküket, akik közül Marlon a legfiatalabb.

Igazi színészdinasztia tagja.


A Wayans testvérek az In Living Color című tévés komédiashowban váltak híressé, és szinte mindegyikük a szórakoztatóiparban helyezkedett el. Damon Wayans többek között Az utolsó cserkészben és a Halálos fegyver-tévésorozatban is főszerepet játszott, a fia, Damon Jr. az Új csaj és a Happy Endings – Fuss el véle! sorozatokban számított állandó szereplőnek, Shawn Wayans pedig épp Marlon állandó alkotótársaként hozott össze olyan filmeket főszereplőként és íróként is, mint a Ne légy barom, a Feketék fehéren, vagy a Wayans Bros. szitkom.

Keenen Ivory Wayans, Shawn Wayans and Marlon Wayans Forrás: FilmMagic/Shareif Ziyadat

A paródiafilmek a specialitása.


Ha nem csak színészkedik egy filmben vagy sorozatban, hanem íróként és producerként is készíti őket, akkor legjobban egy-egy ismert műfaj paródiáit szereti humorforrásként használni. Így ő állt a Horrorra akadva, a Hátborzongat-Lak, vagy A fekete ötven árnyalata mögött is.


https://www.youtube.com/watch?v=pFNtb_rllTc

30 napig megtagadta magától a szexet és a cukrot egy szerep kedvéért.


Nemcsak komédiákban szerepelt (ha jórészt azokban is), de komoly, drámai alkotásban is nyújtott emlékezetes alakítást. A Rekviem egy álomért drogfilmben heroinfüggőt játszott, és a rendező Darren Aronofsky kérésére úgy készült fel a sóvárgó lélekállapotnak az elérésére a szereplőtárs Jared Letóval együtt, hogy a forgatást megelőző egy hónapban egyáltalán nem fogyasztottak cukrot, és nem éltek szexuális életet.

Kétszer is leszerződtették Batman mellé Robinnak, de egyszer sem játszhatta el.


Tim Burton rendező eredeti terve szerint a Batman visszatérben ő játszotta volna el Batman hű társát, Robint. Azonban a forgatókönyv alakulása során a készítők azzal szembesültek, hogy túl sok karaktert mozgat a film, és néhányat kihúztak belőle, ennek pedig Robin is áldozatául esett. De Burton a folytatásban már mindenképp számított volna Wayansra Robin szerepében, épp csak a produkcióban rendezőcsere következett be, az utód Joel Schumacher pedig inkább Chris O'Donnellt preferálta a szerepre, így Wayans megint lemaradt Batmanről. A képregények lapjain viszont a sztori hatására megszületett később egy fekete Robin, akinek az arcvonásait Wayanséról mintázták.

Egyszerre nevezte el a fiát a testvéréről és az édesapjáról is.


Több mint 20 éven át volt a párja Angela Zackery, akire néhány interjújában annak ellenére exfeleségeként hivatkozott, hogy valójában sosem házasodtak össze. Két gyermekük született, egy Amai Zackary nevű kislány, és egy Shawn Howell nevű kisfiú, akinek a keresztneveit a bátyja, Shawn Wayans, és az édesapja, Howell Wayans utána adta.

Ben Affleck és Matt Damon társasában húz sportcipőt idén.


Két filmmel is jelentkezik a közeljövőben Marlon Wayans: a Netflixre érkező The Curse of Bridge Hollow című horrorvígjátékban életre kelő halloweeni dekorációkkal küzd meg, Ben Affleck és Matt Damon egyelőre még cím nélküli új közös projektjében pedig a Nike cég és Michael Jordan kalandos közös történetének elmesélésében működik közre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.