Életveszélyesen bántalmazta édesapját egy húsklopfolóval egy dunaújvárosi férfi

Forrás: Flickr/Lissalou66 -
apa-fia Dunaújváros húsklopfoló bántalmazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy férfi húsklopfolóval életveszélyesen bántalmazta az édesapját, amiért a bíróság 3 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte. A Fejér Megyei Főügyészség súlyosbításért fellebbezett.

A vádirat szerint a 35 éves férfi a 72 éves apjával élt együtt Dunaújvárosban, ám a viszonyuk már jó ideje elmérgesedett. A férfi 2021. június 26-án erősen ittasan egy vitát követően a lakásukban egy húsklopfolóval a Covid-fertőzés miatt egyébként is legyengült állapotban lévő apja fejére, kezeire és lábaira sújtott. Az ütések hatására az idős férfi összeesett, felkelni nem tudott, ám a magatehetetlen embert a fia ennek ellenére éjszakára a lakásban egyedül hagyta. A férfi csak másnap délelőtt tért vissza, akkor értesítette a mentőket.

húspuhítás, húspuhító, húsklopfoló Forrás: Flickr/Lissalou66

A bántalmazás életveszélyes sérüléseket okozott, az apa a fején és a végtagjain töréseket és zúzódásokat szenvedett, de a kórházi ápolása ellenére is súlyos egészségromlás következett be nála. A bíróság a támadót 3 év 10 hónap börtönbüntetésre, valamint 4 év közügyektől való eltiltásra ítélte.

Az ügyész az ítélet ellen a szabadságvesztés tartamának jelentős súlyosbítása érdekében, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett – olvasható a Fejér Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.