Gyász: elhunyt a magyar labdarúgás legendás alakja

Forrás: Shutterstock -
Szilágyi György futball gyász
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kilencvenkét éves korában elhunyt Szilágyi György, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) örökös tiszteletbeli elnöke, állami díjas közgazdász, statisztikus.

A MLSZ honlapja kiemelte: Szilágyi György hosszú évtizedeken át jelentős szerepet játszott a magyar labdarúgásban, a szervezetnél több funkciót töltött be, és 22 évig volt tagja az elnökségnek.
Játékvezetői felkészültségét és nyelvismeretét kihasználva a sportág nemzetközi szabályait magyar nyelvre fordította. Évtizedeken keresztül az általa javított, kiegészített szabálykönyvön nevelkedett a játékvezetők sokasága; az évek során 10-12 szabálykönyvet állított össze, rendszeresen publikált a Játékvezető című szaklapba.

Szilágyi Györgyöt 1991-ben újra beválasztották az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ifjúsági bizottságába, amelynek alelnöke lett - egyben az újonnan létrehozott fair play bizottság egyik tagjává választották.
Szilágyi Györgyöt az MLSZ saját halottjának tekinti.

A napokban vesztette életét Törőcsik András is, erről itt írtunk bővebben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.