Elsőfokú riasztást adtak ki több megyére: zivatarok, jégeső, erős szél várható

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
citromsárga zivatar meteorológia hidegfront zápor erős szél meteorológiai szolgálat jégeső riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Citromsárga riasztás érvényes az ország három megyéjére. A Dunántúlon, valamint a középső és keleti megyékben már ma délutánra kialakulhat a zivatargóc. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán olvasható figyelmeztető előrejelzés szerint a legnagyobb gondot a villámlás és a jégeső okozhatja, emellett erős széllel is számolni kell.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

„A késő délutáni, esti óráktól az érkező hidegfront hatására előbb a Dunántúl nyugati felén aktivizálódhat a légkör, majd az éjszaka folyamán a Dunától keletre is egyre nagyobb területen erősödhet a zivatarhajlam. Az erősebb cellákat viharos (ált. 65-85 km/h) széllökések, jégeső (jellemzően ~1-3 cm) és intenzív csapadék (~10-20 mm) kísérheti. Az érkező hidegfront mentén a késő délutáni órákban a nyugati határvidéken alacsony valószínűséggel heves zivatar is kialakulhat erősen viharos (90-95 km/h-t meghaladó) szélrohamok kíséretében" - írja a met.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.