Eurovízió 2023: Kiderült, ki rendezi Ukrajna helyett a dalfesztivált

Ukrajna Egyesült Királyság Eurovíziós Dalfesztivál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Eurovíziós Dalfesztivál szervezői a rendezvény hivatalos közösségi oldalain is megerősítették, hogy az idei ukrán győzelem ellenére a britek lesznek a 2023-as verseny házigazdái.

Bár az idei zenés megmérettetésen az Ukrajnát képviselő Kalush Orchestra nevű formáció Stefania című dala érte el a győzelemhez szükséges pontszámot, az orosz-ukrán háborús konfliktus miatt a szervezők biztonsági okokra hivatkozva az Egyesült Királyságnak adták a következő fesztivál megrendezésének jogát. Ha a döntés valóban érvénybe lép, akkor 1998 óta ez lesz az első alkalom, hogy a verseny a szigetországban zajlik le.

Az Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos közleményéből továbbá kiderül, hogy Ukrajna 2022-es első helyezéséből kifolyólag automatikusan helyet kap a döntőben 2023-ban, illetve a műsor showelemeivel is folyamatosan tisztelegnek majd a háború sújtotta ország előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.