Halállal végződött egy TikTok-kihívás: szobájában akasztotta fel magát egy nyolcéves kislány

halál Tiktok-kihívás tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyolcéves Lalani Erika Walton a legutóbbi áldozata egy TikTok kihívásnak. A kislány egy fojtogatós challange miatt halt meg, miután kötéllel akasztotta fel magát a szobájában.

A nyolcéves Lalani korábban - mint ahogy a kamaszok általában - éneklős-táncos videókat osztott meg magáról, ám minden vágya az volt, hogy megismerje őt a világ. 2021 júliusában fedezte fel az ún. „áramszünet kihívást", ami szinte a rögeszméjévé vált.

Forrás: Shutterstock

A későbbi vizsgálatok a telefonján lévő adatokból kiderítette, Lalani állandóan a blackout challenge-ről (a résztvevők addig tartják vissza a lélegzetüket, amíg el nem veszítik az eszméletüket) szóló videókat nézte, és ezt vette rá a tragédiával végződő döntésre.

A kihívásnak egyébként nem Lalani az egyetlen áldozata, több, 10 és 14 év közötti gyermek halálával - mint például a kilencéves Arriani Jaileen Arroyó - is összefüggésbe hozták az Egyesült Államokban, Ausztráliában és Olaszországban is – írja a New York Post nyomán a Bors.

A TikTok azt állította, hogy tavaly év végén elkezdték törölni a "#blackoutchallenge" hashtaggel ellátott videókat, hogy így próbáljanak fellépni a jelenség ellen, ám úgy tűnik, a kihívás most is terjed, csupán a nevét változtatták meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.