Kanye West ismét dalt lophatott: nem tanult a Gyöngyhajú lány esetéből

Forrás: Getty Images/2015 Rindoff/Dufour/Rindoff/Dufour -
Gyöngyhajú lány Marshall Jefferson Kanye West lopás per
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kanye West egy 2013-as dalában közel másfél percet használt fel az Omega legendás slágeréből, ami végül 29 millió forintjába került. Most ismét beperelte egy lemezkiadó.

A rappert ezúttal a house zenész, Marshall Jefferson perelte be, miután West jogtalanul felhasználta a zenész 1986-os slágerét, a Move Your Body-t a Donda 2 albumján.

Jefferson egy rádióműsorban beszélt arról, hogy a mások dalainak felhasználására van megfelelő és nem megfelelő mód. Hozzátette, már többen is használták a dalait, azonban eddig minden alkalommal engedélyt kértek előtte tőle. - írja a BBC.

A bíróságnak benyújtott dokumentumokban egyébként az áll, hogy Kanye, bár kért engedélyt, de nem vásárolt hozzá licenszet, így jogtalanul használta fel a dal alapját. Úgy tudni, hogy Jefferson 150 ezer dollár (57 millió forint) kártérítést kér.

Az utóbbi időben nem ez az egyetlen válsághelyzet a rapper életében. Kim Kardashian és Kanye West közel 7 év házasság után döntöttek a válás mellett. A modell a válókeresetet egy évvel ezelőtt adta be, de a zenész nem volt együttműködő, így elhúzódtak a tárgyalások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.