Leállhat a Facebook és az Instagram Európában

Forrás: AFP/Denis Charlet -
leállás Facebook Európa Instagram
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ír adatvédelmi bizottság csütörtökön közölte: megakadályozza a Facebook anyavállalatának, hogy az európai felhasználók adatait az Egyesült Államokba továbbítsák.

Ma jött a hír, miszerint az ír adatvédelmi bizottság megakadályozná a Facebook anyavállalatának, hogy az európai felhasználók adatait az Egyesült Államokba továbbítsák.

A Meta korábban többször is figyelmeztetett, hogy egy ehhez hasonló döntés számos Európában is elérhető szolgáltatásuk, köztük a Facebook és az Instagram leállítását vonná maga után.

Leállhat a Facebook és az Instagram Európában Forrás: AFP/Denis Charlet

Ez amiatt történhet meg, hogy az Európai Unió Bírósága 2020 júliusában érvénytelenítette az EU és az Egyesült Államok között létrejött, a személyes adatok továbbítását lehetővé tevő adatvédelmi megállapodást, az úgynevezett Adatvédelmi Pajzsot (Privacy Shield) - írja a Techcrunch.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.