Újabb emberi maradványok kerültek elő a nevadai víztározóból: május óta ez a harmadik holttest

Forrás: MTI/EPA/Carloine Brehman -
holttest nevadai víztározó Nevada
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Május óta a harmadik holttest került elő a szárazság miatt drámaian apadó nevadai víztározóból. Ezúttal a Mead-tó strandrészétől nem messze bukkantak egy ember maradványaira. A Nemzeti Park Szolgálat közleménye arra nem tér ki, hogy mióta lehetett a vízben a holttest, amelyre hétfőn találtak rá a Boulder Beach környékén.

Clark megye halottkéme, Melanie Rouse tájékoztatása szerint az emberi maradványok jelentős részét iszap borította; még vizsgálják az elhunyt nemét, mint ahogy egyelőre a halál időpontja, oka és módja is ismeretlen. A nyomozó hatóságok átnézik a korábban eltűnt személyek listáját is.

Kritikus a vízszint csökkenése a Mead-tóban Forrás: MTI/EPA/Carloine Brehman

A most megtalált holttest a harmadik, amelyet május óta találtak a nevadai víztározóban, Las Vegastól keletre. Május 1-jén egy évtizedekkel korábban lelőtt férfi maradványaira bukkantak egy rozsdás hordóban, egy hétre rá emberi csontok kerültek elő a Mead-tóból. A halottkém hivatalának mostani közlése szerint mindkét esetben továbbra is zajlik a holttestek azonosítása.

Az első maradványok megtalálása óta több olyan nyilatkozat is napvilágot látott, amely szerint további holttestek felbukkanása várható az apadó tóból, összefüggésben azzal, hogy a Las Vegas-i maffia a hetvenes-nyolcvanas években számos, útjában álló embert tüntetett el.

A harmincas években létrehozott óriási víztározó, a Mead-tó vízszintje az aszály miatt riasztó mértékben apadt az elmúlt években. Az 1983-ban teli medence vízszintje több mint ötven méterrel csökkent, a tározó immár csak kapacitása 30 százalékával működik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.